Motorclub Alkemade
Huisvesting

Huisvesting

Logo aan het gebouw

Motorclub Alkemade kreeg in 2010 de sleutel van haar nieuwe onderkomen
Na maanden van praten en uitwerken was het 30 maart zover – de Motorclub Alkemade (MCA) kreeg de sleutel van haar nieuwe onderkomen aan de Weteringlaan 22 te Oude Wetering.

Op zondag 11 april volgde, in aansluiting op de voorjaarsrit van de MCA die startte bij het oude onderkomen in de Ignatiusschool en eindigde bij het nieuwe onderkomen, de feestelijke overdracht in het bijzijn van wethouder Floris Schoonderwoerd.
Het nieuwe onderkomen, het voormalige clubgebouw van Jeugdvereniging Ranonkel, is beschikbaar gekomen nadat Ranonkel in 2008 door een tekort aan vrijwilligers noodgedwongen haar activiteiten heeft moeten staken. Ranonkel is het afgelopen jaar druk in de weer geweest om haar spullen zoveel mogelijk onder te brengen bij andere verenigingen binnen de gemeente Kaag en Braassem en na de overdracht van de tenten aan sv ROAC ontbrak de verdere noodzaak om het eigen clubgebouw aan te houden.

Tijdens de gesprekken met de gemeente Kaag en Braassem is gaandeweg de MCA in beeld gekomen als mogelijke beheerder van het clubgebouw van Ranonkel na de overdracht aan de gemeente. Voor de MCA was dit een mooie gelegenheid om, na diverse onderkomens in het 26 jarige bestaan van de motorclub, eindelijk de beschikking te krijgen over een eigen onderkomen. Naast de eigen activiteiten zal de MCA ook de exploitatie van het gebouw op zich nemen zodat ook andere verenigingen onderdak kunnen vinden in het voormalige clubgebouw van Ranonkel.

De MCA is in ieder geval al verzekerd van een andere vereniging die het gebouw de komende jaren zal gebruiken voor huisvesting – dat is namelijk de Ranonkel. De jeugdvereniging zal namelijk de komende jaren nog blijven bestaan om met de resterende middelen jeugdactiviteiten te gaan ondersteunen.

Van links naar rechts:
Voorzitter MC Alkemade Hans Cats
Wethouder Floris Schoonderwoerd
Voorzitter Ranonkel Erik Goos

Nadat wethouder Floris Schoonderwoerd en de voorzitters van de verenigingen kort de aanwezigen hadden toegesproken werden de handtekeningen onder overdrachtsdocumenten gezet waarmee ook de allerlaatste puntjes op de i waren gezet oor de overdracht.

Tegelijk met de overdracht was er de voorjaarsrit. Deze rit opent het motorseizoen voor de motorclub.
Op zondag 11 april 2010 is de MCA verhuisd.