Motorclub Alkemade
Historie MCA

Historie MCA

Volgens een van de eerste clubbladen is de Club opgericht op 26 maart 1984.

Op 26 maart 1984 werd de MCA opgericht door Rob van der Meer, Klaas Koopmans, Angèle Klemann en Hans Belt en men begon met 20 leden in café De Drie Eenen.
De doelstellingen waren toen:
– een wekelijkse praat-, leer-, lach- en borrelavond
– het organiseren van tours (2 à 3 maal per jaar) en een jaarlijks treffen waarbij motorrijders elders uit den lande betrokken kunnen worden
– het creëeren van een sleutel- en stallingsruimte.

De contributie werd vastgesteld op Hfl 5.00 per maand per lid. Voor stelletjes geldt 1,5 maal dit bedrag.

Op woensdag 4 april 1984 werden de motorrijders/-liefhebbers van de gemeente Alkemade er door middel van een advertentie in het Witte Weekblad op geattendeerd dat er een MOTOR CLUB ALKEMADE in het leven was geroepen.
Diezelfde avond was er een bijeenkomst in café/restaurant De Drie Eenen. Voorzitter was Rob van der Meer. Secretaris Klaas Koopmans, Penningmeester Hans Belt, Bestuurslid Angèle Klemann en Eric van Schaick.

Toerritten, vogelvluchtkilometers, treffens, de toer- en de marathonbokalen, regelmatigheidsritten en ‘Zo laat bij De Vos’ waren begrippen die de leden al snel doorhadden.
Het FNV-gebouwtje aan de Narcisstraat 1 werd in 1986 de tweede stek. Maar dat brandde op 19 juni 1989 af. Na enige tijd in de Ignatiusschool gebivakkeerd te hebben, ging de club op 29 maart 1992 terug naar het nieuwe FNV-gebouwtje aan de Narcisstraat 2. Dit clubgebouw moest in april 2002 wijken voor nieuwbouw van de Gemeente. De club ging voor de tweede keer naar de Ignatiusschool terug, aan het Noordeinde 240 te Roelofarendsveen. Daar hebben we tot begin 2010 gebivakkeerd.
In April 2010 betrokken we onze huidige locatie aan de Weteringlaan 22 te Oude Wetering.
Ieder jaar trappen we het motorseizoen af met de voorjaarsrit, vanaf ons clubhuis een mooie rit door het verse nieuwe lenteseizoen.

In de loop der jaren is de gezellige club wel wat veranderd.  Er gingen leden weg maar er kwamen er ook zeker nieuwe leden bij.
In 1984 begonnen we met 22 leden.
In 2004 telt het ledenbestand 54 leden.
In 2014 steeg het aantal naar de 107 leden.
In 2014 vierden we het 30 jarig bestaan met een geweldig feestjaar; een mooi clubshirt met jubileumlogo; een jubileum feestdag in juni; mooie toerritten en een geweldige feestavond in November ter afsluiting van het jubileumjaar.

Met ons 8ste jaar aan de Weteringlaan 22 te Oude Wetering gaan we in 2019 ons 35e motorseizoen in met zo’n 105 leden. Diverse lustrumactiviteiten en ritten zijn gepland en aan themaritten ontbreekt het ook niet: 28 April ’19 rijden we de knoeirit, een verrassing om mee te maken.